Achter gesloten deuren

 

04-03-2012

Na een marathonzitting besloot de gemeenteraad van Nijmegen op de valreep toch Hubert  Bruls voor te dragen als burgemeester van onze stad. Ik had al eerder op mijn website geschreven, dat Hubert hiervoor een goede kandidaat zou zijn. Uiteindelijk heeft de raad voor kwaliteit gekozen.

Waarom was het voor de gedoodverfde kandidaat, Sharon Dijksma, toch geen gelopen koers? Henri Lenferink, sinds 2003 burgemeester van Leiden, was toch  immers de kandidaat van de PvdA? Sharon gooide roet in het eten voor de PvdA door naar verluidt zelf te solliciteren. Daarnaast had GroenLinks ook een top kandidaat, Tof Thissen, fractievoorzitter in de Eerste Kamer, in het strijdperk gegooid. Sharon moet in het gesprek met de vertrouwenscommissie wel een hele sterke indruk hebben achter gelaten om op de voordrachtslijst te komen. Even los van plaats 1 of 2!

Bleven van de negen kandidaten nog maar drie kandidaten voor het burgemeesterschap in de eindfase over? Of ging de eindstrijd aanvankelijk alleen tussen Sharon en Hubert? Zijn Tof en Henri later pas ingebracht? We kunnen alleen maar gissen. De Gelderlander gaat ervan uit, dat Hubert boven kwam drijven op het moment dat GroenLinks en de PvdA hun eigen kandidaten zagen sneuvelen in de raadsdiscussie. Is dat wel een reëel beeld van de werkelijkheid? Of is er een andere partij die nog een rekening met de PvdA te vereffen heeft? Heeft hier een partij de kans van de PvdA verkleind door nog een andere kandidaat van deze partij ten tonele te voeren, zodat de eindstrijd wellicht toch nog is gegaan tussen Hubert en Tof? Alleen de aanwezigen weten het precies. Ik denk wel dat het tot het einde toe, na een aantal schorsingen, heel spannend is gebleven. Om een uur werd pas duidelijk wie uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Ik wens Hubert Bruls het allerbeste toe om als burgemeester van Nijmegen te slagen.

 

Jouw reactie

.: Twitter :.

.: Actueel :.

Momenteel zijn er nog geen items voor 2007
lees meer...

.: Weblog :.

.: Agenda :.

juni 2019
«    »
ma di wo do vr za zo
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30  

.: Navigatie :.

Contact formulier
Gastenboek
Sitemap
Printvriendelijk
Inloggen

.: Diverse :.

Columns

.: Jouw mening :.

Gymnastiekles terug op basisscholen
Jouw mening a.u.b.
  Ja
  Nee
 
Totaal aantal stemmen : 33