Sport

Sport heeft vele functies, niet alleen recreatie en vrijetijdsbesteding. Actieve deelname aan de sport is niet alleen van groot belang voor de gezondheid, maar ook omdat jongeren en ouderen in teamverband (leren) optreden, regels in acht nemen en eigenwaarde opbouwen. Het kan een bijdrage leveren tot welbevinden, ook voor onze gehandicapte medemens. Het bevordert de integratie van mensen uit verschillende culturen. Sport kan bijdragen tot het verminderen van agressief gedrag en levert een bijdrage aan de sociale cohesie van de samenleving, ook in het opvoedkundige aspect. Ook voor ouderen kan sport veel betekenen voor hun sociale contacten en fysieke mobiliteit.

De sportparticipatie is op hoog niveau in Nijmegen, maar kent door de verdergaande individualisering wel problemen in het verenigingsleven waar o.a. het aantal vrijwilligers terugloopt. Sommige clubs zitten in financieel zwaar weer en hebben een teruglopend ledental.

Via sportservice dienen de clubs te worden gestimuleerd in hun functioneren. Soms zullen er fusies tussen verenigingen nodig zijn om goed te kunnen blijven functioneren. De gemeente kan daarbij helpen; maar de clubs zullen het zelf moeten willen. Soms zullen er heldere afspraken gemaakt moeten worden over de verschillende doelgroepen die men wil bedienen zodat bijvoorbeeld de ene club meer professioneel gaat werken en de ander zich richt op amateurs.
Sportaccommodaties kunnen vaak veel multifunctioneler worden ingezet. Gebruik door scholen en ís avonds ook voor het bedrijfsleven toegankelijk moet bespreekbaar zijn. Steeds moet worden bekeken of de capaciteit effectief benut wordt en of die voldoende is.

Binnenkort praat de gemeenteraad van Nijmegen over de nieuwe Sportnota.


.: Twitter :.

.: Actueel :.

Momenteel zijn er nog geen items voor 2007
lees meer...

.: Weblog :.

.: Agenda :.

juni 2019
«    »
ma di wo do vr za zo
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30  

.: Navigatie :.

Contact formulier
Gastenboek
Sitemap
Printvriendelijk
Inloggen

.: Diverse :.

Columns

.: Jouw mening :.

Gymnastiekles terug op basisscholen
Jouw mening a.u.b.
  Ja
  Nee
 
Totaal aantal stemmen : 33