Sint Anneke

 

Zestig jaar feest bij CV Sint Anneke

 

 

Driemaal alaaf voor carnavalsvereniging Sint Anneke. Deze Nijmeegse vereniging bestaat zestig jaar en dat moet gevierd worden. “Er wordt dit carnavalsseizoen weliswaar grootser uitgepakt vanwege ons jubileum, maar de insteek is niet anders dan andere jaren. Carnaval is immers elk jaar een fantastisch feest waar je optimaal van moet genieten”, aldus Gerard Verhoeven, voorzitter van Sint Anneke.

Gerard is met recht trots op het zestigjarig bestaan van ‘zijn vereniging’, helemaal in een tijd dat de populariteit van carnaval steeds verder af dreigt te nemen. “Onze kracht is denk ik de sterke vriendschapsband onder de veelal trouwe leden. We hebben heel veel voor elkaar over. Bovendien hebben we als vereniging onze leden ook echt wat te bieden. Niet alleen tijdens de vier dagen van het carnavalsfeest, maar bijvoorbeeld ook in de aanloopperiode hier naartoe.”

Met zo’n driehonderd leden is Sint Anneke de grootste carnavalsvereniging van Nijmegen. “Een zeer grote club bij elkaar”, vertelt Richard Preijers, lid van de beleidscommissie van Sint Anneke. “Maar met onze vereniging alleen redden we het niet om de carnavalstraditie in ere te houden. Wij zoeken juist de samenwerking met andere verenigingen zodat we onze krachten kunnen bundelen om carnaval in Nijmegen weer wat nieuw leven in te blazen. Hoe geweldig zou het zijn als we het carnavalsfeest zouden centraliseren op één gemeenschappelijke plek, zoals bijvoorbeeld de Grote Markt? Reken maar dat we het daarmee een enorme boost zouden geven. Maar voor het zover is moeten we eerst nog medewerking zien te vinden bij de gemeente en de andere carnavalsverenigingen.”

Hoewel carnaval voor de leden van Sint Anneke elk jaar weer een groot feest is, wordt het dit jaar allemaal nog iets uitbundiger gevierd vanwege het jubileum. Richard: “Onze deelname aan de carnavalsoptocht zal dit jaar nog spectaculairder en grootser zijn dan normaal.” “En de Rheinische pronkzitting wordt helemaal geweldig”, vult Gerard aan. Voor deze ene keer wijken we uit naar De Vereniging, omdat daar ruimte is voor maar liefst 1100 man. Dat kan niet anders dan een fantastisch feest worden!”

Achter de schermen zijn vele vrijwilligers al maanden bezig met de voorbereidingen. Gerard: “De ‘buitenwereld’ ziet alleen de vier dagen feest, maar er komt zo veel meer bij kijken.” Deze vier dagen zelf vormen voor beide heren echter wel de bekroning op hun harde werk. Richard: “Carnaval is in één woord genieten. Even lekker alles vergeten en gezellig samen met elkaar een mooi feestje bouwen. Een feest dat ook jongeren weer kan binden aan de stad Nijmegen!”

 Jubileumboek
Ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan heeft de vereniging ook een jubileumboek samengesteld; bijna tweehond pagina’s vol met heel veel foto’s en wetenswaardigheden uit de afgelopen zestig jaar. Benieuwd naar wat er in al die jaren allemaal is gebeurd? Het boek is voor € 9,00 te bestellen via
st-anneke@ziggo.nl


.: Twitter :.

.: Actueel :.

Momenteel zijn er nog geen items voor 2007
lees meer...

.: Weblog :.

.: Agenda :.

juni 2019
«    »
ma di wo do vr za zo
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30  

.: Navigatie :.

Contact formulier
Gastenboek
Sitemap
Printvriendelijk
Inloggen

.: Diverse :.

Columns

.: Jouw mening :.

Gymnastiekles terug op basisscholen
Jouw mening a.u.b.
  Ja
  Nee
 
Totaal aantal stemmen : 33